Sol och lökar!

Plantering av vårlökar har senaste åren minskat vilket är synd! Vårlökar är otroligt tacksamt och gör en stor skillnad i trädgården. De kräver dock en planerad insats.

Mitt tips är att du tar en bild på rabatten, gör en skiss och planerar in var du tycker att det behövs lökar. I höst beställer du och planterar, sedan har du en blommning som heter duga till nästa vår och många vårar framöver!

 

För att få blommnig varje år så bör du förvissa dig om att lökarna är återkommande. Botaniska är ett säkert kort. Viktigt är att blasten får vissna ner helt så att den energin går tillbaks till löken. Därför ska löken planteras bland växter som snabbt blir gröna på våren och täcker den fula blasten. Tänk på det även i gräsmattan, att du väljer tidiga lökar som hunnit vissna ner innan du klipper gräsmattan.

 

Nu till det bästa, jag hjälper dig med allt detta! Boka vårstädning i trädgården, då kan vi också gå igenom dina önskemål om Vårblommning.

 

 

 

Senaste inlägg

Nyhetsarkiv

Länkar

-